Aanmelden

Persbericht OptionAlert

OptionAlert maakt een vliegende start (15 januari 2014)

OptionAlert.nl is een nieuwe beleggingsportefeuille met een dubbele verdiencomponent. Via signalen kan rendement worden behaald op de beurs en door het aanbrengen van nieuwe leden kunnen extra bonussen verdiend worden, met een maximum van 10.000 euro per maand.

Het gaat goed met OptionAlert. Er werken al ruim 1600 mensen met OptionAlert, terwijl het product net een maand verkrijgbaar is.

Er is de laatste dagen wat verwarring ontstaan rond OptionAlert, naar aanleiding van een niet positief artikel in De Telegraaf. Er werd onder meer gesteld dat OptionAlert een moderne kettingbrief zou zijn, een piramidespel. 

Het opzetten van OptionAlert heeft een ruim jaar zorgvuldige voorbereiding gevergd. OptionAlert is volledig legaal. Er is een aantal juristen nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van het concept. Het concept heeft goedkeurig gekregen.

Die goedkeuring was nooit gekomen wanneer de juristen diezelfde conclusie hadden getrokken als de columnist van De Telegraaf. Het is belangrijk dat OptionAlert voor zijn leden een verdienmodel hanteert dat is goedgekeurd door de Nederlandse wetgever.

Een ander punt van verwarring dat is ontstaan naar aanleiding van het artikel betreft de inkomstenbelasting. Hoewel diverse rechters hier zeer duidelijke uitspraken over hebben gedaan, wijzen wij de leden op hun eigen verantwoordelijkheid bij het verzorgen van de belastingaangifte.

We hebben hierover met meerdere fiscalisten gesproken. Zij hebben geadviseerd verdiensten uit het systeem van optionAlert altijd voor te leggen aan de belastingdienst.

We betreuren het dat door de eenzijdige en onzorgvuldige berichtgeving verwarring is ontstaan over OptionAlert bij de lezers van De Telegraaf.

OptionAlert heeft in de eerste maand van haar bestaan de eerste winsten opgeleverd uit beleggingen met opties. Er wordt gewerkt met short strangles, een strategie die verder wordt uitgelegd op http://beleggen.com/  Daarbovenop is aan veel leden commissie uitgekeerd, waardoor voor hen de abonnementsfee van 49 euro allang weer is terugverdiend.

Dat is waar het om draait: OptionAlert is een uitstekende manier om geld te kunnen verdienen op de beurs. En om extra inkomsten te kunnen genereren vanuit de commissies voor het aanbrengen van nieuwe leden.

 

 

Lancering eerste beleggingsservice ter wereld op basis van Member Gets Member-distributie (11-12-2013)

Particulieren ontvangen training om succesvol te beleggen en te ondernemen

Op 11 december 2013 wordt OptionAlert.nl gelanceerd. Dit is de eerste beleggingsservice ter wereld met een Member Gets Member-programma. OptionAlert.nl is een Nederlandse beleggingsservice opgezet door Harm van Wijk. Het bedrijf werkt op basis van een bewezen systeem dat in twee jaar tijd 60% rendement  heeft opgeleverd. De afgelopen twee jaar werd deze methode gratis aangeboden onder de naam AEXAlert. 

Uitleg Optionalert.nl
OptionAlert.nl is de eerst beleggingsservice die werkt op basis van Member Gets Member-distributie. Oprichter Harm van Wijk: 'Deelnemers aan OptionAlert.nl ontvangen sms- en e-mailberichten over de aan- en verkoop van opties.

Door het, overigens geheel vrijblijvend, opvolgen van deze berichten kan de deelnemer rendement maken op de beurs. Daarnaast ontvangt hij financiële educatie en een stuk training in ondernemerschap.' Naast het rendement is er een vergoeding voor het werven van andere  leden.

Member Gets Member-marketing
Member Gets Member-marketing is een beproefd model waarbij diensten of producten verkocht worden op basis van “aanbeveling”. Dit gebeurt bij OptionAlert.nl door partners. Hoe vaker men de beleggingsservice aanbeveelt hoe groter het team van een partner wordt.

Deze distributiemethode omzeilt op een slimme manier de traditionele distributieketen van producent naar consument. Hierdoor is het mogelijk de deelnemers aan het Member Gets Member-programma van OptionAlert.nl een ruime beloning te geven.

Toekomstplannen
Onderzoek uitgevoerd in opdracht van De Nederlandsche Bank toont aan dat mensen met een hoog Financieel IQ gemiddeld 81.000 euro meer vermogen bezitten dan mensen met een laag Financieel IQ.

Oprichter Harm van Wijk legt uit: “Mijn missie is het helpen van zo veel mogelijk mensen om succesvol te worden met beleggen. Dit wil ik doen door het verhogen van hun Financieel IQ en het bieden van een bewezen succesvol beleggingssysteem, waardoor zo veel mogelijk mensen financieel vrij worden.” 

Vanwege deze missie heeft het bedrijf als doel OptionAlert.nl internationaal uit te rollen. Binnenkort wordt België toegevoegd en in 2014 wordt het Engelse taalgebied ontgonnen.

Bronnen:

AEXAlert – http://beleggen.com/aexalert/

Onderzoek  De Nederlandsche Bank – www.beleggen.com/DNB onderzoek.pdf

Member Gets Members
http://www.computerwoorden.nl/direct--31806--Member-gets-member.htm

Optionalert – http://www.optionalert.nl

Vragen over OptionAlert.nl of illustraties/fotomateriaal nodig? Neem contact op via http://optionalert.nl/contact

 

Onderstaand treft u een persbericht inzake het koopsignaal van de Coppock-indicator. Deze indicator is voor de vijfde maal in 25 jaar op groen gesprongen en is een zeer betrouwbare technische indicator gebleken. Indien u nog vragen heeft of een toelichting wenst, verneem ik dit vanzelfsprekend graag.

 

 

PERSBERICHT

Amsterdam, 9 juli 2012

Historisch koopsignaal voor AEX

Jarenlange koersstijgingen in het verschiet

BeursBulletin, een onderzoeksinstituut voor beleggers, signaleert dat voor de vijfde maal in 25 jaar de Coppock-indicator een koopsignaal heeft gegeven voor de AEX-index. Dit duidt op een lange termijn stijging van de Amsterdamse beursgraadmeter. De AEX is bovendien niet de enige aandelenindex waarvoor het licht op groen is gesprongen.

De Coppock-indicator is een zeer betrouwbare beursindicator, ontwikkeld door de Amerikaanse econoom Edwin Coppock en is door hem geïntroduceerd in 1962 in een artikel in Barron’s Magazine. Coppock meende dat het onderuitgaan van de aandelenmarkt vergeleken kan worden met een sterfgeval.

Net als bij een sterfgeval, wordt een bear market gevolgd door een periode van ‘rouw’. Coppock raadpleegde zelfs kerkelijke instanties om helder te krijgen hoeveel tijd een rouwproces doorgaans in beslag neemt. Het antwoord dat hij kreeg -een rouwperiode van circa 11 tot 14 maanden- verwerkte hij in de formules waarmee hij zijn indicator samenstelde.

Uit bijgaande AEX-grafiek blijkt dat de Coppock-indicator sinds 1990 slechts 5 koopsignalen heeft gegeven. Wie deze indicator had gevolgd, zou in de jaren daarna aanzienlijke koerswinsten hebben gerealiseerd. Het signaal in 1991 (bij een stand van de AEX op 116 punten) resulteerde in een stijging die aanhield tot het jaar 2000 (stand 700 punten).

Begin 2002 werd een signaal afgegeven dat bij uitzondering slechts enkele maanden leidde tot een hogere beurs. Toch werd in 2003 (stand 291 punten) opnieuw een koopsignaal gegenereerd dat goed was voor een stijging tot de top in 2007 (stand 560 punten).

Het vorige signaal volgde na de bodem in maart 2009 waar de AEX opveerde vanaf 194,99 punten. In mei sprong de Coppock-indicator weer op kopen waarna tot 2011 hogere niveaus werden opgezocht.

Na een uitgebreid onderzoek is BeursBulletin tot de conclusie gekomen dat de Coppock-indicator eind juni niet alleen voor de AEX, maar ook voor een groot aantal andere aandelenindices, zoals de Franse CAC40 en de Duitse DAX een koopsignaal heeft gegenereerd. Hieruit blijkt dat een verdere opleving van de beurzen breed gedragen zou worden. Volgens onderzoek van persbureau Bloomberg steeg de S&P500 16 van de 17 jaren na het gegeven signaal. Zie ook het zojuist verschenen artikel op http://beleggen.com/coppock-indicator-weer-op-kopen

BeursBulletin 

BeursBulletin is een onderzoeksinstituut voor beleggers. Daarnaast biedt BeursBulletin, op basis van een wetenschappelijk verantwoord systeem, een beleggingsfonds, een professionele SMS-dienst voor particuliere beleggers met structureel een bovengemiddeld rendement. Verder kunnen beleggers zich abonneren op een gratis weekblad, met achtergrondinformatie over gegeven adviezen, interessante artikelen en columns van gerenommeerde namen uit de financiële wereld. Abonnees kunnen bovendien gratis deelnemen aan diverse cursussen over beleggen.

 

Persbericht

Amsterdam, 8 november 2011

Brokeronderzoek BeursBulletin: beleggen opnieuw goedkoper geworden

Uit onderzoek van BeursBulletin blijkt dat online beleggen opnieuw goedkoper is geworden, mede door nieuwe partijen zoals Mijnbroker en TradersOnly. Particuliere beleggers krijgen bovendien de beschikking over nieuwe toepassingen. Specialisten nemen hierin steeds het voortouw. Dit zijn de belangrijkste uitkomsten uit het jaarlijkse onderzoek van BeursBulletin naar de dienstverlening onder de Nederlandse aanbieders van online beleggingsdiensten.

Lagere tarieven en betere prijzen

Een nieuw aspect op het gebied van beleggen, is de betere prijs door de zoekmachine van TOM. TOM gaat op zoek naar de beste prijs voor de beleggers van Binck en Alex door de orderboeken van verschillende beurzen te vergelijken. De ontwikkeling van TOM, die inmiddels 4-5% van het volume van Euronext voor haar rekening neemt, is een interessante ontwikkeling omdat dit een nieuw financieel voordeel biedt. Dit fenomeen is een nieuw aspect naast de lagere tarieven als gevolg van de toetreding van nieuwe marktpartijen zoals Mijnbroker en TradersOnly.

Partijen met uitstekende service zetten de toon

Een belangrijke conclusie uit het onderzoek is dat de klantenservice bij grootbanken nog steeds ver onder de maat is, terwijl uit de bevindingen van de experts blijkt dat dit cruciaal is. Op andere onderdelen, zoals snelheid van de website, beschikbaarheid en handelsmogelijkheden zijn de partijen dichter naar elkaar gegroeid.

Een driedeling in de markt: partijen met uitstekende service zetten de toon

“De markt kent drie type spelers. De eerste manifesteert zich als goedkoop maar schiet tekort op service en biedt een product dat onvoldoende is afgestemd op de particuliere belegger. Daarnaast onderscheiden we de grootbanken: die blijven duur, bieden weinig tot geen service en bieden een product dat steeds achterloopt bij dat van de specialisten. De best scorende categorie zijn de partijen die scherp geprijsd zijn met een uitstekende service en dito product.” Aldus Drs. Harm van Wijk, directeur BeursBulletin.

Onderzoek BeursBulletin: BinckBank opnieuw de beste

Volgens de onderzoekers scoort Binck goed op voor klanten belangrijke gebieden. De scores op service en klachtafhandeling springen eruit, evenals de gebruikersvriendelijkheid van de website. Niet alleen bekleedt BinckBank de eerste plaats, maar Binck heeft de voorsprong op de concurrentie verder uitgebouwd. Door de kinderziektes bij de lancering van de nieuwe website werd opnieuw bevestigd dat klantgerichtheid hoog in het vaandel staat.

Today’s en Alex een verdiende podiumplaats

De zilveren medaille is dit jaar voor Today’s. Op het onderdeel ‘prijs per order’ blijft Today’s Brokers de onbetwiste leider. De score van Today’s Brokers, Lynx en TradersOnly op het onderdeel ‘klantenservice’ zou beter zijn geweest als de broker waarvoor zij intermediair zijn (Interactive Brokers) niet zo ernstig tekort schiet. Alex neemt ditmaal een derde plaats in.

1)        BinckBank (9,1)

2)        Today’s Brokers (7,9)

3)        Alex Vermogensbank (7,8)

4)        ABN Amro (7,5)

5)        Lynx (7,4)

6)        TradersOnly (7,3)

7)        Mijnbroker (7,2)

8)        SNS (7,0)

9)        ING (6,6)

10)    Rabobank (6,4)

Online beleggen is opnieuw goedkoper

Door de komst van twee nieuwe partijen, Tradersonly en Mijnbroker, die de concurrentie op prijs aangaan, is online beleggen opnieuw goedkoper geworden. Desalniettemin is er nog steeds een groot verschil tussen de aanbieders, voornamelijk veroorzaakt door de toeslagen bij het plaatsen van telefonische orders. De grafiek illustreert de neergaande trend qua kosten voor online beleggen.

Onderzoeksopzet

BeursBulletin heeft voor het zevende jaar op een rij een uitgebreid kwalitatief onderzoek gedaan naar tien Nederlandse aanbieders van online beleggingsdiensten. De aanbieders zijn beoordeeld op acht criteria: ‘Gebruiksvriendelijkheid’, ‘Klantenservice’ ‘Voortraject’, ‘Uptime’, ‘Prijs per order’, ‘Snelheid website’, ‘Handelsmogelijkheden’ en ‘Beleggingsinformatie’. Het onderzoek onderscheidt actieve en passieve beleggers.

BeursBulletin

BeursBulletin is een uitgever van financiële informatie. In 2005 verscheen het eerste, jaarlijkse Nederlands Brokeronderzoek. Daarnaast biedt BeursBulletin een professionele informatiedienst met een bovengemiddeld rendement. Verder kunnen beleggers zich abonneren op een gratis weekblad met onder meer columns van gerenommeerde namen uit de financiële wereld. Abonnees kunnen bovendien gratis deelnemen aan diverse cursussen over beleggen.

Meer informatie

De samenvatting van het onderzoek is voor iedereen kosteloos beschikbaar. Deze is als download beschikbaar op onze website (www.BeursBulletin.nl). Partijen die geïnteresseerd zijn in het volledige onderzoek kunnen contact opnemen met Harm van Wijk

 

 

Beleggers via internet in 2010 beter af bij specialisten
Online beleggen is opnieuw goedkoper geworden. Particuliere beleggers krijgen bovendien de beschikking over nieuwe toepassingen. Specialisten nemen hierin steeds het voortouw. Ook blijkt dat de klantenservice bij grootbanken nog steeds ver onder de maat is. Dit zijn de belangrijkste uitkomsten uit het jaarlijkse onderzoek van BeursBulletin naar de dienstverlening onder de Nederlandse aanbieders van online beleggingsdiensten.
Een driedeling in de markt: partijen met uitstekende service zetten de toon

“In feite constateer ik dat de markt is op te splitsen naar drie type spelers. De eerste manifesteert zich als goedkoop maar schiet tekort op service en biedt een product dat onvoldoende is afgestemd op de particuliere belegger. Daarnaast onderscheiden we de grootbanken, die blijven duur, bieden weinig tot geen service en bieden een product dat steeds achterloopt bij dat van de specialisten. De best scorende categorie zijn de partijen die scherp geprijsd zijn met een uitstekende service en dito product.” Aldus Harm van Wijk, directeur BeursBulletin.

Onderzoek BeursBulletin: BinckBank best uit de verf
Volgens de onderzoekers scoort Binck goed op voor klanten belangrijke gebieden. De scores op service en klachtafhandeling springen eruit, evenals de gebruikersvriendelijkheid van de website. Daarbij nam de broker het voortouw met een tariefsverlaging in april en werden dit jaar nieuwe producten geïntroduceerd voor de actieve belegger: Binck ProTrader en later dit jaar de SquawkBox.

Alex en Today’s een verdiende podiumplaats
Alex neemt opnieuw de tweede plaats in. De Alex Academy en de enige Nederlandstalige mobiele applicatie creëren een duidelijke meerwaarde. De bronzen medaille is dit jaar voor Today’s. Op het onderdeel ‘prijs per order’ blijft Today’s Brokers de onbetwiste leider. De score van Today’s Brokers en van Lynx (een gedeelde vierde plaats) op het onderdeel ‘klantenservice’ zou beter zijn geweest als de broker waarvoor zij intermediair zijn (Interactive Brokers) niet zo ernstig tekort schiet. ABN Amro heeft een serieuze aanval ingezet om het gat met de specialisten te dichten. De drie andere grootbanken bezetten de laatste plaatsen: SNS, ING en Rabobank.

1)  BinckBank (9,1)
2)  Alex Vermogensbank (8,2)
3) Today’s Brokers (7,8)
4) Lynx (7,5)
5) ABN Amro (7,5)
6) SNS Bank (7,3)
7) ING (6,4)
8) Rabobank (5,9)

Online beleggen is opnieuw goedkoper
Een aantal aanbieders heeft dit jaar de tarieven verder verlaagd, wat uiteraard een gunstige ontwikkeling is voor de belegger. Desalniettemin is er nog steeds een groot verschil tussen de aanbieders, voornamelijk veroorzaakt door de toeslagen bij het plaatsen van telefonische orders. De grafiek illustreert de neergaande trend qua kosten voor online beleggen.
 
Veel productverbeteringen voor de particuliere belegger
De belegger werd tevens getrakteerd op een aantal productverbeteringen. Zo werd afgelopen jaar onder andere Binck ProTrader, de Binck SquawkBox en de Alex iPhone App geïntroduceerd. Ook werd in 2010 bij Alex een groot aantal gratis webinars gegeven. Van de grootbanken heeft ABN Amro de achtervolging ingezet door TradeBox te verbeteren en gratis aan te bieden. De grootbanken zijn echter volgend ten opzichte van de specialisten.

Onderzoeksopzet
BeursBulletin heeft voor het zesde jaar op een rij een uitgebreid kwalitatief onderzoek gedaan naar acht Nederlandse aanbieders van online beleggingsdiensten. De aanbieders zijn beoordeeld op acht criteria, dit zijn: ‘Gebruiksvriendelijkheid’, ‘Klantenservice’ ‘Voortraject’, ‘Uptime’, ‘Prijs per order’, ‘Snelheid website’, ‘Handelsmogelijkheden’ en ‘Beleggingsinformatie’. Het onderzoek onderscheidt actieve en passieve beleggers.

BeursBulletin
BeursBulletin is een uitgever van financiële informatie. In 2005 verscheen het eerste, jaarlijkse Nederlands Brokeronderzoek. Daarnaast biedt BeursBulletin een professionele adviesdienst met een bovengemiddeld rendement. Verder kunnen beleggers zich abonneren op een gratis weekblad met onder meer columns van gerenommeerde namen uit de financiële wereld. Abonnees kunnen bovendien gratis deelnemen aan diverse cursussen over beleggen.

Crisis brengt grootbanken niet dichter bij klant
‘Stel de klant centraal’ was het advies dat de Commissie Maas meegaf aan de bancaire sector. Ruim een jaar na het begin van de kredietcrisis blijkt de afstand tussen grootbanken en hun clientèle onverminderd groot. De klantenservice bij grootbanken is nog steeds ver onder de maat, zo blijkt uit het jaarlijks onderzoek van BeursBulletin naar de dienstverlening van Nederlandse aanbieders van online beleggingsdiensten.

Grootbanken scoren nog steeds zwaar onvoldoende
Ondanks dat banken het advies van de commissie Maas hebben omarmd en beloofd hebben de klanten centraal te stellen, blijken de grootbanken niet in staat deze woorden om te zetten in daden. Het onderzoek van BeursBulletin wijst uit dat de banken nog steeds zware onvoldoendes scoren op het gebied van service en klachtafhandeling. Op het gebied van klantgerichtheid hebben de grootbanken nog een lange weg te gaan.

Toppers en tobbers
“Sinds de kredietcrisis en de publieke verontwaardiging over woekerpolissen is er sprake van een vertrouwenscrisis tussen de banken hun klanten. Je zou verwachten dat banken hun leven hebben gebeterd” aldus Harm van Wijk, directeur van BeursBulletin. Hij spreekt zijn verbazing uit over het contrast tussen de service van de grootbanken in vergelijking tot de nieuwe partijen op de markt: “Je kunt spreken van een voor- en achterhoede. De nieuwe aanbieders scoren allemaal een dikke voldoende op het onderdeel ‘klantenservice’ terwijl de meeste grootbanken hopeloos achterblijven.”

Onderzoek BeursBulletin: BinckBank best uit de verf
BinckBank komt ook dit jaar als winnaar van het onderzoek naar voren. Volgens de onderzoekers scoort Binck goed op voor klanten belangrijke gebieden. De scores op service en klachtafhandeling springen er uit, evenals de gebruiksvriendelijkheid van de website. Door de toegenomen concurrentie zijn de tarieven van alle online brokers scherp. Ook op dit gebied is het gat met enkele grootbanken opmerkelijk.

SNS en Today’s klimmen een plaats
Alex neemt net als vorig jaar de tweede plaats in. De bronzen medaille is voor SNS Bank, de grootbank die op het gebied van effectendienstverlening het meeste te bieden heeft. Op het onderdeel ‘prijs per order’ gooit Today’s Brokers hoge ogen. Dit heeft geleid tot een vierde plek. De score van Today’s Brokers en van Lynx (plaats vijf) op het onderdeel ‘klantenservice’ zou beter zijn geweest als de broker waarvoor zij intermediair zijn (Interactive Brokers) niet zo ernstig tekort was geschoten. Door fouten in de back office ontstond grote financiële schade. Na bijna vier maanden intensief aandringen is nog steeds niet inhoudelijk op de klacht gereageerd. De vier grootbanken bezetten de laatste plaatsen: ABN Amro, Rabobank, ING en Fortis.

1) Binck (8,7)
2) Alex (8,6)
3) SNS Bank (8,4)
4) Today’s Brokers (8,2)
5) Lynx (7,9)
6) ABN Amro (7,5)
7) Rabobank (6,9)
8) ING (6,1)
9) Fortis (5,7)
 
Klanten zijn niet overal welkom
Niet alleen de gebrekkige klantenservice doet de wenkbrauwen fronsen. Uit het onderzoek van BeursBulletin blijkt dat grootbanken lang niet altijd zitten te wachten op nieuwe klanten. Beleggers die een effectenrekening willen openen bij een bank, dienen veelal ook een betaalrekening te openen. Bij ING Bank en Fortis moet men zelfs minimaal € 1000 per maand naar die betaalrekening overmaken, om hogere (openings-)kosten te vermijden.

Van Wijk: “Beleggers zijn niet echt welkom bij de grootbanken. De Rabobank maakte het helemaal bont, die reageerde überhaupt niet op onze rekeningaanvraag. Uit imago-onderzoeken bleek dit jaar dat Rabobank de kredietcrisis goed had doorstaan. Maar qua arrogantie doet de bank niet onder voor haar concurrenten. Belangrijkste conclusie uit ons onderzoek is dat grootbanken sinds de kredietcrisis niet dichterbij hun klanten zijn komen te staan.”

Onderzoeksopzet
BeursBulletin heeft voor het vijfde jaar op een rij een uitgebreid kwalitatief onderzoek gedaan naar negen Nederlandse aanbieders van online beleggingsdiensten. De aanbieders zijn beoordeeld op acht criteria, dit zijn: Gebruiksvriendelijkheid’, ‘Klantenservice’ ‘Voortraject’, ‘Uptime’, ‘Prijs per order’, ‘Snelheid website’, ‘Handelsmogelijkheden’ en ‘Beleggingsinformatie’. In dit onderzoek is onderscheid gemaakt tussen actieve en passieve beleggers.

BeursBulletin
BeursBulletin is een uitgever van financiële informatie. In 2005 verscheen het eerste, jaarlijkse Nederlands Brokeronderzoek. Daarnaast biedt BeursBulletin een professionele adviesdienst met structureel een bovengemiddeld rendement. Verder kunnen beleggers zich abonneren op een gratis weekblad met onder meer columns van gerenommeerde namen uit de financiële wereld. Abonnees kunnen bovendien gratis deelnemen aan diverse cursussen over beleggen.

Meer informatie
De samenvatting van het onderzoek is voor iedereen kosteloos beschikbaar. Deze is te vinden op onze website (www.BeursBulletin.nl en op www.hetnederlandsbrokeronderzoek.nl).


Binck opnieuw beste internetbroker
Klantenservice grootbanken holt hard achteruit
Amsterdam, 25 oktober 2007. BeursBulletin, een onderzoeksinstituut voor beleggers, heeft dit jaar wederom een uitgebreid kwalitatief onderzoek gedaan naar Nederlandse aanbieders van online beleggingsdiensten. In dit jaarlijkse onderzoek is gekeken naar acht criteria, waaronder ‘klantservice’ en ‘prijs per order’. Opvallend is dat de klantenservice van de grootbanken dit jaar fors minder scoort. Het onderzoek levert ditmaal de volgende ranglijst op:

1. BinckBank (9,5)
2. Alex Beleggersbank (8,4)
3. SNS Bank (8,2)
4. ABN Amro (8,1)
5. Rabobank (6,7)
6. Postbank (6,4)
7. Fortis Bank (6,3)
8. ING Bank (6,2)

Introductie
Harm van Wijk, directeur van BeursBulletin: “Beleggen is (weer) booming business. We zien steeds meer particulieren die hun entree of rentree op de beursvloer maken. Er liggen dus interessante kansen, voor zowel de grootbanken als de internetbrokers. Uit het Nederlands Brokeronderzoek 2007 blijkt, dat de verschillen tussen de diverse aanbieders nog steeds groot zijn. Met name de klantenservice en klantgerichtheid van een aantal grootbanken is aanzienlijk verslechterd ten opzichte van voorgaande jaren. Hoewel de grootbanken de laatste jaren hun tarieven wel hebben aangescherpt, hebben zij hun achterstand op koploper BinckBank nog steeds niet kunnen goedmaken.”

“BeursBulletin vindt het belangrijk dat de Nederlandse belegger eenvoudig kan bepalen welke broker het meest aantrekkelijk is voor hem of haar. Daarom hebben we, bij de beoordeling van de diverse partijen, geprobeerd in de huid te kruipen van de beleggende particulier. Wat vindt hij of zij belangrijk? Met dergelijke vragen in ons achterhoofd hebben we een ‘vergelijkend warenonderzoek’ gedaan. Het onderzoek is niet alleen nuttig voor beleggers; ook voor de brokers zelf zijn de resultaten interessant. Hoe doet men het ten opzichte van de concurrenten? Zijn er verschuivingen merkbaar ten opzichte van voorgaande jaren? Wat kan er beter? Wij hopen dat de observaties van BeursBulletin zullen bijdragen aan een optimalisering van de online beleggingsdiensten. Daar zijn zowel brokers als beleggers bij gebaat.”

Onderzoeksopzet
BeursBulletin heeft acht aanbieders van online beleggingsdiensten onderzocht op basis van  acht criteria. Deze acht criteria zijn ‘Uptime’, ‘Prijs per order’, ‘Snelheid website’, ‘Handelsmogelijkheden’, ‘Beleggingsinformatie’, ‘Gebruiksvriendelijkheid’, ‘Klantenservice’ en het ‘Voortraject’. In dit onderzoek is onderscheid gemaakt tussen actieve en passieve beleggers. Het criterium voor de beoordeling van een belegger als zijnde actief of passief verschilt per beleggingsinstrument. De resultaten hiervan zijn uiteraard in de conclusie meegenomen.

Resultaten
BinckBank komt dit jaar wederom als onbetwiste winnaar uit de strijd. Binck scoort uitstekend op alle onderdelen, hetgeen zich vertaalde in een zeer fraai eindresultaat. Ook Alex Beleggersbank scoort prima op alle onderdelen, al speelde de -bij tijd en wijle- trage website Alex parten. Alex heeft ten opzichte van vorig jaar wel een verbetering gerealiseerd voor wat betreft de klantenservice en het voortraject. SNS Bank heeft de derde plaats van ABN Amro overgenomen. Vooral op het punt van klantenservice scoorde SNS Bank aanzienlijk beter dan ABN Amro. Desondanks realiseerde ook ABN Amro een overtuigende eindscore en liet daarmee de meeste grootbanken ver achter zich. 

Tussen de top 4 en de overige (4) aanbieders ligt een gapend gat. Rabobank kwam als beste van de slechtste vier uit de bus. De eindoordelen van Postbank, Fortis en rode lantaarndrager ING lagen dicht bij elkaar. De matige cijfers werden vooral veroorzaakt door de slechte score op het gebied van klantenservice en het voortraject bij het openen van een rekening. Ook was er een grote achterstand met betrekking tot de prijs in vergelijking met BinckBank, Alex en SNS. Vooral de hoge prijs van telefonische orders zorgde voor een groot verschil. Desalniettemin is er ten opzichte van vorig jaar enige progressie geboekt, waardoor er toch nog cijfers boven de 6 werden gescoord. 

BeursBulletin
BeursBulletin is een onderzoeksinstituut voor beleggers. In 2005 verscheen het eerste Nederlands Brokeronderzoek. Daarnaast biedt BeursBulletin, op basis van een wetenschappelijk verantwoord systeem, een professionele adviesdienst voor particuliere beleggers. Verder kunnen beleggers zich abonneren op een gratis weekblad, met achtergrondinformatie over gegeven adviezen, interessante artikelen en columns van gerenommeerde namen uit de financiële wereld. Abonnees kunnen bovendien gratis deelnemen aan diverse cursussen over beleggen.

  
Vermogensbeheertarieven onder tarieven online beleggen
Hoofddorp,  27 februari 2006 - BeursBulletin.nl breidt opnieuw zijn dienstverlening uit. Voortaan kan de belegger zijn beursorders op basis van de analyses van BeursBulletin laten uitvoeren door vermogensbeheerder Kairos Asset Management, tegen scherpere tarieven dan bijvoorbeeld via internet bij ABN Amro, Rabobank of Alex Assist. Op deze manier kan de belegger wél een hoog rendement behalen door actief te beleggen, maar zonder dat hij daar omkijken naar heeft.

Het enige dat daarvoor nodig is, is een vermogensbeheerovereenkomst bij Kairos en een abonnement bij BeursBulletin. Kairos Asset Management volgt de beleggingsadviezen van BeursBulletin en laat de beursorders via een effectenrekening van de klant bij BinckBank uitvoeren. Gemakkelijk en eenvoudig. Elke portefeuille van BeursBulletin kan in beheer worden gegeven bij Kairos Asset Management. Dat kunnen één of meerdere sectorportefeuilles zijn, maar bijvoorbeeld ook IndexAlert of de TurboPortefeuille. Elke combinatie is mogelijk. Met de elf portefeuilles van BeursBulletin is gemiddeld reeds meer dan 55% rendement behaald.

Kairos Asset Management brengt voor haar dienstverlening een beheervergoeding in rekening van slechts 0,125% van het beheerde vermogen per kwartaal. De kosten voor effectenorders bedragen € 9,00 plus 0,15% met een minimum van € 17,50. Voor optieorders bedragen de kosten € 4,50 per optie met een minimum van € 11,00. Daarnaast berekent Kairos een bewaarloon van 0,2% over de eerste € 50.000 en 0,10% tot 0,05% over het meerdere. Deze tariefstructuur komt in plaats van de tariefstructuur die BinckBank hanteert wanneer de klant zelf zijn orders via internet doorgeeft. Dit betekent een besparing per order, waarbij de klant er zelf niet meer naar om hoeft te kijken.

Beleggers kunnen gebruikmaken van deze combinatie door contact op te nemen met BeursBulletin.nl of Kairos Asset Management. De noodzakelijke documenten worden door Kairos opgestuurd en dienen ingevuld en ondertekend te worden geretourneerd. Binnen enkele dagen ontvangt de nieuwe klant bericht, inclusief de nieuwe rekening bij BinckBank waarop het beheerkapitaal kan worden gestort. Nadat het geld op de rekening bij BinckBank is gestort en het abonnement bij BeursBulletin is geactiveerd, kan Kairos Asset Management starten. De portefeuille kan voortdurend bij BinckBank worden ingezien met de transacties en het saldo. Via een inlogcode kan de klant ook zelf inloggen bij BeursBulletin.nl voor een overzicht van de uitgebrachte adviezen. De transparantie, controleerbare aanpak en visie van de bedrijven vormen het draaipunt voor deze samenwerking. De partijen zien transparantie als de basis voor het vertrouwen van beleggers in de werkwijze van de dienstverlener in de financiële markten. Tevens weten beide partijen zich gesterkt doordat hiermee de belangen van de afnemers van hun producten optimaal zijn gediend. 

Over BeursBulletin
BeursBulletin biedt particuliere beleggers educatie en informatie middels een gratis website, een gratis weekblad en vijf gratis cursussen. Deze complete adviesdienst biedt tevens concrete en winstgevende adviezen per sms en e-mail waarmee op Guruwatch een koppositie wordt ingenomen in de lijst van 110 instituten waaronder Morgan Stanley, JP Morgan, ABN Amro en IRIS. BeursBulletin werkt samen met o.a. ABN Amro, SNS Bank, Alex, BinckBank, TIG Investments, Invision Investments, Kairos Asset Management, BeursBox, Optiespecialist, Beursplaza, Triple Assets, Triodos Bank, Today´s Beheer, Intereffect, Friesland Bank, VEB, ActivePlus, TijdBeursMedia, Belegger.nl, IEX, en Beurs.nl.

Beleggers worden onder andere geïnformeerd via de website BeursBulletin.nl, waarop abonnees de beschikking hebben over streaming koersen, financieel nieuws, koersgrafieken en de concrete adviezen van BeursBulletin. Daarnaast ontvangen zij gratis het weekblad BeursBulletin dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste beleggersblad op basis van technische analyse in Nederland. Naast achtergrondinformatie over de gegeven adviezen vindt de belegger interessante artikelen en columns van gerenommeerde namen in de financiële wereld. Ook kunnen beleggers gratis deelnemen aan vijf cursussen die BeursBulletin geeft. Dit zijn: ‘Succesvol beleggen met BeursBulletin’, in samenwerking met SNS Bank ‘Succesvol beleggen met Opties’, in samenwerking met Cooption ‘Succesvol beleggen met Cooption’, ‘Succesvol Opties Schrijven’ en in samenwerking met ABN Amro ‘Succesvol beleggen met Turbo’s’.

Over Kairos
Kairos Asset Management is gespecialiseerd in het discretionair beheren van vermogens en het geven van beleggingsadvies. Alle medewerkers beschikken over zeer ruime ervaring op het gebied van vermogensbeheer en beleggingsadvies die zij hebben opgedaan bij verschillende financiële instellingen in binnen- en buitenland. Bovendien zijn zij allen DSI-gecertificeerd. De gezamenlijke kennis van het team binnen Kairos omvat alle mogelijke onderdelen van de effectenwereld.
Voor meer informatie: www.kairosvermogensbeheer.nl en www.beursbulletin.nl

  
BeursBulletin introduceert de 11de portefeuille: Cooption
Hoofddorp,  16 februari 2006 - BeursBulletin introduceert een nieuwe beleggingsportefeuille op basis van het zogeheten range beleggen. Deze revolutionaire vorm van beleggen is eind vorig jaar geïntroduceerd door CO, de Beleggers Coöperatie Nederland. Deze coöperatie wordt ondersteund door persoonlijkheden uit de beleggingswereld, waaronder voormalig directeur van de Optiebeurs Tjerk Westerterp.
Met een abonnement van BeursBulletin en een lidmaatschap van CO wordt de belegger in staat gesteld om een rendement te behalen op basis van het verwachte niveau van de AEX-index op de eerstvolgende expiratiedatum. De risico’s van deze nieuwe portefeuille zijn beperkt, terwijl het rendement aanzienlijk kan zijn. Deze vormt dan ook een welkome aanvulling op de bestaande tien portefeuilles waarmee reeds gemiddeld meer dan 50% rendement is behaald.

Beleggersvoordeel
Met de nieuwe portefeuille van BeursBulletin slaat de belegger twee vliegen in één klap. Hij ontvangt niet alleen de beurstips van BeursBulletin. Ook genieten de deelnemers het voordeel van de werkwijze van CO. Beleggers staan namelijk niet langer alleen met hun visie op de AEX-index. Alle leden van CO nemen deel aan de opgezette butterfly-strategie, waardoor zij een grote kostenbesparing genieten. Als beleggers zelf een dergelijke strategie via de beurs zouden moeten opzetten, zijn de transactiekosten veel hoger. De belegger behaalt een besparing van wel 80% of meer.

Over range beleggen
Met range beleggen kunnen beleggers profiteren van de bandbreedte waarbinnen de AEX-index naar verwachting zal expireren op de eerstvolgende expiratiedatum. Op de dag van expiratie wordt de belegging automatisch gesloten en de waarde uitgekeerd. Om van deze strategie te profiteren, worden beleggers lid van CO en kan met de CooptionPortefeuille gestart worden vanaf € 5.000.

Nieuwe portefeuille
Deze nieuwe portefeuille vormt een goede aanvulling op de bestaande 10 winstgevende portefeuilles van BeursBulletin. De belegger profiteert namelijk optimaal van een beperkte beweging van de AEX-index. Het merendeel van de portefeuilles van BeursBulletin is juist gericht op opwaartse en neerwaartse beurstrends.

De basis voor de nieuwe portefeuille is het verwachte niveau van de AEX-index op de eerstvolgende expiratiedatum. De analisten van BeursBulletin doen op basis van technische analyse een uitspraak over het niveau van de AEX-index tijdens de eerstvolgende expiratie. BeursBulletin stuurt een concreet advies aan beleggers die op de portefeuille zijn geabonneerd door middel van een sms- en e-mailbericht. Vervolgens gebruiken de beleggers hun lidmaatschap van Cooption om een positie te nemen in een zogeheten butterfly-optiestrategie.

De tien bestaande portefeuilles van BeursBulletin hebben in de afgelopen anderhalf jaar een gemiddeld rendement behaald van meer dan 50%. Het risico van de diverse portefeuilles is beperkt. Geen enkele portefeuille van BeursBulletin heeft dan ook een negatief resultaat behaald. Voor de abonnees is de nieuwe portefeuille een welkome aanvulling omdat hiermee een eigen combinatie kan worden samengesteld op basis van het persoonlijke risicoprofiel.

Over BeursBulletin
BeursBulletin is een complete adviesdienst voor particuliere beleggers. Zij worden onder andere geïnformeerd via de website BeursBulletin.nl, waarop abonnees de beschikking hebben over streaming koersen, financieel nieuws, koersgrafieken en de concrete adviezen van BeursBulletin. Tevens ontvangen zij concrete aan- en verkoopadviezen per sms en e-mail. Daarnaast ontvangen zij gratis het weekblad BeursBulletin dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste beleggersblad op basis van technische analyse in Nederland. Naast achtergrondinformatie over de gegeven adviezen vindt de belegger interessante artikelen en columns van gerenommeerde namen in de financiële wereld. Ook kunnen beleggers gratis deelnemen aan vier cursussen die BeursBulletin geeft. Dit zijn: ‘Succesvol beleggen met BeursBulletin’, in samenwerking met SNS Bank ‘Succesvol beleggen met Opties’, ‘Succesvol Opties Schrijven’ en in samenwerking met ABN Amro ‘Succesvol beleggen met Turbo’s’.

Over CO, de Beleggers Coöperatie Nederland
CO, de Beleggers Coöperatie Nederland is een coöperatieve organisatie die eigendom is van de deelnemende beleggers. De beleggers profiteren van de voordelen van gezamenlijk beleggen terwijl zij zelfstandig hun beleggingen kiezen. CO, De Beleggers geeft unieke beleggingsinstrumenten uit. Door middel van een vereenvoudiging van het inkoopproces en de realisering van een coöperatief inkoopvoordeel op de beurs komen complexe beleggingsconstructies binnen het bereik van iedere belegger.
Voor meer informatie: www.cooption.nl en www.beursbulletin.nl
 
Het Brokeronderzoek 2005: BinckBank beste broker
BeursBulletin heeft de Nederlandse online brokers met elkaar vergeleken. In dit uitvoerige onderzoek is gebruikgemaakt van acht objectieve beoordelingscriteria die voor de belegger van groot belang zijn. Zowel brokers als de beleggers hebben baat bij dit vergelijkend onderzoek, want op dit moment beleggen maar liefst 550.000 van de 1,4 miljoen huishoudens via internet*.
Het onderzoek levert de volgende ranglijst op:
BinckBank (9,3);
Alex Beleggersbank (8,9);
Rabobank (7,4);
SNS Bank (7,2);
ABN Amro (7,2);
Postbank (7,1);
ING Bank (6,8);
Fortis Bank (5,3). 

BinckBank scoort uitstekend op de prijs per order en verschaft de belegger zeer goede beleggingsinformatie. De broker timmert al ruim vijf jaar stevig aan de weg en zag dit het afgelopen jaar beloond met een spectaculaire groei van het aantal beleggende klanten van 20.000 in januari naar ruim 30.000 in oktober. BinckBank heeft een minder hoge score op de onderdelen klantenservice en gebruiksvriendelijkheid. De website van BinckBank is uitstekend te bereiken, hetgeen van groot belang is voor actieve beleggers.

Alex Beleggersbank scoort op een aantal onderdelen iets lager dan BinckBank. Qua transactiekosten is Alex niet de allergoedkoopste. Daarnaast kan de gebruiksvriendelijkheid van de website en de geboden beleggingsinformatie verder worden verbeterd. Het aantal klanten van Alex groeide in het afgelopen jaar van 82.000 naar 87.500. Op de derde plaats komt Rabobank die vooral de prijs en beleggingsinformatie kan verbeteren. SNS Bank heeft op veel fronten een lagere score, waarbij de prijs per order de grootste schade veroorzaakt. ABN Amro heeft eveneens een hoge prijs per order, maar ook de geboden beleggingsinformatie is voor verbetering vatbaar. Postbank doet er alles aan om de goedkoopste te willen zijn, maar dat gaat ten koste van de service en de geboden informatie. Opvallend negatief is dat de afdeling klantenservice van Postbank verwijst naar een betaald telefoonnummer. ING Bank belandt boven de laatste plaats met een goede uptime, maar met een hoge prijs per order. Fortis Bank belandde op de laatste plaats en heeft nog zeer veel te verbeteren. Deze grootbank blinkt momenteel op geen enkel hoofdcriterium uit.

Onderzoeksopzet
Het onderzoek is gebaseerd op zowel de wensen en eisen van de ‘actieve’ als de ‘passievere’ belegger. Onder actieve belegger wordt verstaan een belegger die meer dan 250 beleggingstransacties per jaar via internet verricht. In de vergelijkingen is uitgegaan van een belegd vermogen van gemiddeld € 20.000 en transacties met een waarde van € 5.000. Het veldwerk is verricht in de periode van september 2005 tot en met december 2005. In het onderzoek zijn aanbieders van online effectendiensten beoordeeld op de volgende acht hoofdcriteria:
1. uptime;
2. prijs per order;
3. snelheid van de website;
4. handelsmogelijkheden;
5. compleetheid van de informatie op de website;
6. gebruiksvriendelijkheid van de website;
7. kwaliteit van de klantenservice;
8. voortraject.

De hoofdcriteria zijn onderverdeeld in een of meer onderdelen. Voor deze onderdelen is een normering ofwel een maximale score geformuleerd. Elke aanbieder heeft een waardering gekregen voor elk van de onderdelen. De mate waarin de aanbieder voldeed aan de norm leverde een cijfer op van 0 tot 10, waarbij 10 als ‘uitmuntend’ werd aangemerkt.

* Bron The Retail Investor 2005, Millward Brown / Centrum (voorheen: Centrum voor Marketing Analyses)

Klik hier voor de executive summary van het Brokeronderzoek 2005, het scorebord en de grafische weergave hiervan in het spinnenwebmodel.

 
BeursBulletin.nl en Invision Investments slaan handen ineen
Hoofddorp – Amsterdam, 27 oktober 2005 - Na een uitgebreide en succesvolle samenwerking hebben BeursBulletin.nl en Invision Investments International besloten deze samenwerking verder te intensiveren. BeursBulletin.nl neemt hiertoe een belang van 50% in Invision Investments. Deze samenwerking resulteert o.m. in een voor BeursBulletin nieuwe portefeuille onder de naam OlieAlert.nl, voorheen de Satelliet Strategie geheten.
Deze in januari 2004 uitgebrachte strategie richt zich op een bovengemiddeld rendement en een relatief laag risico. Sinds de start is met deze aan Royal Dutch Shell gerelateerde strategie een rendement behaald van ca. 54% na aftrek van kosten. De analisten van BeursBulletin zijn vanaf heden verantwoordelijk voor het opzetten van kansrijke optiecombinaties en het bewaken van de posities onder de naam van OlieAlert. Hiermee heeft BeursBulletin intussen de 10e portefeuille verworven.
De andere 9 BeursBulletin-portefeuilles kennen eveneens een relatief laag risico. De sector-portefeuilles realiseerden in 14 maanden een gemiddeld rendement van ruim 35%. De andere portefeuilles variëren in risicoprofiel en hebben eveneens als doel een bovengemiddeld rendement te behalen.
Daarnaast biedt BeursBulletin vier gratis toegankelijke beleggingscursussen, een complete website en is het weekblad uitgegroeid tot het grootste beleggersblad op basis van technische analyse. Grote marktpartijen als ABN AMRO, SNS Bank, Alex, Binck, TijdBeursMedia, Todays Vermogensbeheer alsmede de Vereniging van Effectenbezitters maken deel uit van de kring van samenwerking.
De diensten van BeursBulletin vormen een uitstekende combinatie met die van Invision Investments, dat vooral bekend is geworden van de columns met een gedetailleerde visie over de diverse markten w.o. olie en goud. Dit zelfde geldt voor nanotechnologie, waarvan de komende jaren een enorme doorbraak wordt verwacht. Voorts blijft ook de Basis Strategie op Royal Dutch Shell onder het ressort van Invision Investments.
De transparantie, controleerbare aanpak en visie van beide bedrijven vormen het draaipunt voor deze samenwerking. Beide partijen zien transparantie als de basis voor het vertrouwen van beleggers in de werkwijze van de dienstverlener in de financiële markten. Tevens weten beide partijen zich gesterkt doordat hiermee de belangen van de “afnemers” van hun producten optimaal zijn gediend.  

  
Vermogensbeheer met BeursBulletin en Today’s Beheer
Hoofddorp - Amsterdam,  29 september 2005– BeursBulletin breidt in samenwerking met Today’s Beheer zijn dienstverlening uit. Vanaf heden kan de klant de orders door Today’s Beheer laten uitvoeren, op basis van analyses van BeursBulletin. Op deze manier kan de klant nog eenvoudiger rendement behalen, zonder dat deze zelf opdrachten aan zijn bank of broker hoeft door te geven. Op jaarbasis is het nettorendement bij BeursBulletin momenteel zo’n 30 procent.

Ongeveer een miljoen vermogenden die € 50.000 tot € 500.000 vrij te beleggen hebben, zoeken een bank die hun geld naar tevredenheid kan beheren. Uit onderzoek blijkt dat zij niet terecht kunnen bij  de professionele private banks, omdat die een minimuminleg eisen van een miljoen euro. Daarentegen kunnen de algemene banken, zoals ING Bank en Fortis, niet de gewenste kwaliteit en persoonlijk service bieden. Behoefte is er aan dienstverlening die ‘ruikt’ naar maatwerk, maar confectie is. Harm van Wijk van BeursBulletin biedt samen met Cees Smit van Today’s Beheer hiervoor vanaf vandaag een oplossing.

Het analistenteam van BeursBulletin heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen. Beleggers hebben momenteel de keus uit 9 beleggingsportefeuilles. Deze kennen een relatief laag risico. Alle portefeuilles hebben dit jaar een positief rendement behaald. Daarnaast biedt BeursBulletin een viertal gratis  beleggingscursussen en een complete website. Het weekblad is uitgegroeid tot het grootste beleggersblad op basis van technische analyse. De belegger kan op basis van de 9 portefeuilles zelf het gewenste beleggingsbeleid bepalen. 

De belegger kan zich concentreren op werk of vrije tijd en het geld het werk laten doen. In opdracht van de klant wordt het kapitaal beheerd op een afzonderlijke rekening bij de toonaangevende broker BinckBank. De belegger neemt zelf een abonnement bij BeursBulletin en geeft opdracht aan Today´s Beheer om de signalen van BeursBulletin uit te voeren en zorg te dragen voor de administratieve afhandeling. Vanzelfsprekend kan de klant online en realtime de transacties, de portefeuille en het saldo bekijken.

Today’s Beheer vraagt voor deze dienstverlening een vergoeding. Deze bedraagt € 75,- per maand aan beheerskosten en een vergoeding die is gebaseerd op basis van het behaalde rendement. Iedere belegger kan nu vanaf € 20.000 op verantwoorde en wetenschappelijk wijze gebruik maken van vermogensbeheer. Een abonnement bij BeursBulletin is er al vanaf € 33 per maand.

Over BeursBulletin:
BeursBulletin is een complete adviesdienst voor particuliere beleggers. Zij worden onder andere bediend via de website BeursBulletin.nl, waarop abonnees de beschikking hebben over streaming koersen, financieel nieuws, koersgrafieken en de concrete adviezen van BeursBulletin. Tevens ontvangen zij concrete aan- en verkoopadviezen per sms en e-mail. Daarnaast ontvangen zij gratis het weekblad BeursBulletin dat is uitgegroeid tot het grootste beleggersblad op basis van technische analyse. Naast achtergrondinformatie over de gegeven adviezen vind de belegger interessante artikelen en columns van gerenommeerde namen in de financiële wereld. Ook kunnen beleggers gratis deelnemen aan vier cursussen die BeursBulletin geeft. Dit zijn: ‘Succesvol beleggen met BeursBulletin’, in samenwerking met SNS Bank ‘Succesvol beleggen met Opties’, ‘Succesvol Opties Schrijven’ en in samenwerking met ABN AMRO ‘Succesvol beleggen met Turbo’s’.

Over Today’s Beheer:
Today’s Beheer is een organisatie die is opgericht door een aantal zeer ervaren beursmensen waaronder Eric de Bats en Cees Smit. Cees Smit, de bekende beurshandelaar die u ook kunt vinden op beleggingssite IEX onder het pseudoniem Frank van Dongen, is oprichter en algemeen directeur.

Over Harm van Wijk:
Hoofdredacteur Harm van Wijk was eerder verantwoordelijk voor het opzetten van de beleggingssites van SNS Bank en DFT.nl. Daarna was hij verantwoordelijk voor marketing, verkoop en business development bij BinckBank en werkte hij mee aan het opstarten van SNS FundCoach. Sites die allemaal hoog genoteerd staan in de Financiële Webwijzer van de Consumentenbond.

Over Cees Smit:
Cees Smit is algemeen directeur van Today’s Beheer bv, een actieve vermogensbeheerder die als vergunninghouder geregistreerd is bij de AFM (Autoriteit Financiele Markten) en als deelnemende instelling staat ingeschreven bij het DSI (Dutch Securities Institute). Smit is gespecialiseerd in ingewikkelde derivatenconstructies, waarin hij zijn sporen heeft verdiend in leidinggevende functies bij diverse grootbanken. In zijn artikelen voor IEX.nl maakt hij veelvuldig gebruik van technische analyse, maar vaart hier niet blind op. Smit kijkt terug op een langdurige ervaring op de Amsterdamse markten, die dateert van voor de crash van 1987. Hij is lid van verschillende adviescommissies van Euronext en doceert voor diverse opleidingsinstituten.

  
Persbericht: BeursBulletin.nl en Beursbox.nl slaan handen ineen
Hoofddorp - Best, 18 augustus 2005– Na een uitgebreide en succesvolle samenwerking, hebben BeursBulletin.nl en Beursbox.nl besloten hun samenwerking verder te intensiveren. Vanaf vandaag zal gebruik gemaakt worden van de adviesservice van BeursBulletin. Beursbox verkocht recentelijk haar eigen adviesservice. De 9 BeursBulletin-portefeuilles kennen een relatief laag risico en hebben het afgelopen jaar een gemiddeld rendement behaald van ruim 35%.

Het analistenteam van BeursBulletin heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen. Beleggers hebben de keus uit 9 beleggingsportefeuilles, variërend in risicoprofiel maar allen met een positief rendement. Daarnaast biedt BeursBulletin een viertal beleggingscursussen, een complete website en is het weekblad uitgegroeid tot het grootste beleggersblad op basis van technische analyse.

De diensten van BeursBulletin vormen een uitstekende combinatie met de analyses van Beursbox. Beursbox.nl staat vooral bekend om de (vrijwel) dagelijks verschijnende gratis Beursbox Nieuwsbrief. Hierin staan onder meer dagelijkse analyses van de AEX-index en individuele aandelen, die voornamelijk zijn gebaseerd op ‘Japanse Candlesticks’, een methode voor technische analyse. Hoewel Beursbox geen eigen portefeuille meer bijhoudt, blijven de analyses lang op de site staan waardoor deze voor iedereen controleerbaar zijn. Ook alle nieuwsbrieven worden in een archief bewaard op de website. Tom Lassing is reeds een graag geziene columnist in het blad BeursBulletin en biedt hij samen met BeursBulletin het boekje Japanse Candles in de Praktijk aan. Door deze samenwerking zullen de populaire artikelen en analyses een grotere rol gaan spelen in het weekblad en de website van BeursBulletin.

De transparante en controleerbare aanpak van beide bedrijven vormt de basis voor deze verregaande samenwerking. De visie van beide partijen is dat transparantie de basis vormt voor het vertrouwen van beleggers in de financiële markten. Helaas is dit vertrouwen de afgelopen jaren verscheidene keren geschonden en werd het beursnieuws diverse malen beheerst door schandalen bij bedrijven, accountants, beleggingsanalisten en –adviseurs. Tom Lassing van Beursbox en Harm van Wijk van BeursBulletin hebben beiden als doel een bijdrage te leveren aan  het vergroten van de transparantie in hun tak van sport.
Over BeursBulletin: BeursBulletin is een complete adviesdienst voor particuliere beleggers. Zij worden onder andere bediend via de vernieuwde website BeursBulletin.nl, waarop abonnees de beschikking hebben over streaming koersen, financieel nieuws, koersgrafieken en de concrete adviezen van BeursBulletin.  Tevens ontvangen zij concrete aan- en verkoopadviezen per sms en e-mail. Daarnaast ontvangen zij gratis het weekblad BeursBulletin, met daarin achtergrondinformatie over de gegeven adviezen en interessante artikelen en columns van gerenommeerde namen in de financiële wereld. Ook kunnen beleggers gratis deelnemen aan vier cursussen die BeursBulletin geeft. Dit zijn: ‘Succesvol beleggen met BeursBulletin’, ‘Succesvol beleggen met Opties’, ‘Succesvol Opties Schrijven’ en in samenwerking met ABN AMRO ‘Succesvol beleggen met Turbo’s’.

Over Beursbox: De site is een financiële portal naar tal van interessante sites en services. Beleggers kunnen bij Beursbox.nl vooral een eigen, onafhankelijke mening en veel waardevolle kennis en informatie vinden. Het is en blijft in de basis een gratis service. De content wordt met grote zorgvuldigheid samengesteld. Als dat dan de beste analyse of het eerste nieuws oplevert is dat mooi meegenomen, maar geen doel op zich.

Over Harm van Wijk: hoofdredacteur Harm van Wijk was eerder verantwoordelijk voor het opzetten van de beleggingssites van SNS Bank en DFT.nl. Daarna was hij verantwoordelijk voor marketing, verkoop en business development bij Binck Bank en werkte hij mee aan het opstarten van SNS FundCoach. Sites die allemaal hoog genoteerd staan in de Financiële Webwijzer van de Consumentenbond.

Over Tom Lassing: Tom Lassing is Beursbox.nl in mei 2001 begonnen. Zijn Internet roots liggen in 1995 toen van het BBS werd overgestapt op het toen voor de massa ontluikende Internet. Al vanaf 1993 publiceert Tom Lassing een Nieuwsbrief over financiële onderwerpen. 7 jaar lang was het vooral een maandelijkse Nieuwsbrief aangevuld met dagelijkse Updates en vanaf 2000 is het een dagelijkse Nieuwsbrief geworden.


Persbericht: Nieuwe hoofdredacteur BeursBulletin.nl

Hoofddorp, 2 mei 2005– Na ruim een jaar met veel plezier betrokken te zijn geweest bij de lancering van BeursBulletin, geeft Bert van Arkel aan zijn functie als hoofdredacteur van BeursBulletin per 1 mei 2005 neer te leggen. Reden hiervoor is dat hij meer tijd wil vrijmaken voor zijn andere bezigheden zoals Van Arkel Investment Coaching en Van Arkel Vastgoed. Tevens zal Van Arkel zich terugtrekken als partner in BeursBulletin, waardoor vanaf 1 mei 2005 de volledige verantwoordelijkheid voor het blad, de site, de adviezen en de portefeuilles ligt bij Harm van Wijk.

De regelmatige zakenreizen naar het zonnige en weldadige Spanje en Turkije slokken veel van Bert van Arkel zijn tijd op. Gezien de forse groei die dit vastgoedonderdeel doormaakt, verkiest Bert deze zonnige manier van werken boven het toetsenbord.

Daarnaast heeft het analistenteam van BeursBulletin zich ruimschoots bewezen. Zo heeft deze adviesdienst ruim 25% rendement behaald in de afgelopen negen maanden. Inmiddels werkt BeursBulletin hard aan de verdere ontwikkeling van een tiende portefeuille. Deze portefeuille op basis van de ABN AMRO Turbo Certificaten is inmiddels geïntroduceerd. Dit nieuwe beleggingsinstrument is door IEX uitgeroepen tot Beste Financieel Product van het jaar 2005. Voor wie meer wil weten over Turbo’s en de analyses van BeursBulletin, vindt er op 17 mei een cursus plaats in het ABN AMRO Hoofdkantoor te Amsterdam.

Het hoofdredacteurschap is overgenomen door Harm van Wijk. Hij was eerder verantwoordelijk voor het opzetten van de beleggingssites van SNS Bank en DFT.nl. Daarna was hij verantwoordelijk voor marketing, verkoop en business development bij Binck Bank en werkte hij mee aan het opstarten van SNS FundCoach. Sites die allemaal bovenaan staan in de Financiële Webwijzer van de Consumentenbond.


Persbericht: BeursBulletin.nl start ABN AMRO TurboPortefeuille
Turboportefeuille in 8 maanden een rendement van 71%!

Hoofddorp, 15 april 2005– Vandaag introduceert BeursBulletin met gepaste trots de TurboPortefeuille Op basis van de eerder uitgegeven adviezen van BeursBulletin zou een rendement van 71% behaald zijn. Om de geheimen achter dit prachtige rendement te ontrafelen, organiseert BeursBulletin een Turbocursus. Het analistenteam van BeursBulletin nodigt beleggers graag uit voor deze gratis cursus op 17 mei in het hoofdkantoor van ABN AMRO te Amsterdam.

‘Success breeds success’ zegt een bekend Engels spreekwoord. In het geval van BeursBulletin gaat dit zeker op. Vorige week presenteerden we nog met veel trots het bereiken van de mijlpaal van een rendement van 30%. Achter de schermen is intussen hard gewerkt aan een nog hoger rendement. En dat blijkt te kunnen met de ABN AMRO Turbo Certificaten.

Deze Turbo’s combineren het beste van aandelen, opties en futures en zijn in zeer korte tijd erg populair geworden. De onafhankelijke website IEX.nl heeft de Turbo’s zelfs uitgeroepen tot ‘Het beste financiële product van 2004’. Op basis van de adviezen in BeursBulletin is een simulatie gemaakt met een portefeuille van € 5000. Daaruit bleek dat sinds augustus 2004 een winst van 71% behaald zou zijn! De actieve belegger slaat hiermee twee vliegen in één klap. Niet alleen kan belegd worden in het beste financiële product van 2004, u profiteert ook nog eens van de bewezen succesvolle beleggingsstrategie van BeursBulletin. Het beste van twee werelden dus.

Wat is BeursBulletin.nl?
BeursBulletin is een professionele adviesdienst voor particuliere beleggers op basis van bewezen systemen. Ongeveer twee maal per week krijgt de belegger per portefeuille een sms en een e-mail met een concreet aan- of verkoopadvies. Daarnaast ontvangt de belegger iedere donderdag het blad BeursBulletin. Hierin vind de belegger achtergrondinformatie omtrent de gegeven adviezen en andere interessante artikelen en columns van gerenommeerde namen in de financiële wereld. Ook kan de abonnee gratis deelnemen aan een cursus over beleggen en de werkwijze van BeursBulletin.
BeursBulletin is dus een zeer concrete hulp bij het beleggen.

Wie zijn BeursBulletin.nl?
Onder de bezielende leiding van uitgever Harm van Wijk en hoofdredacteur Bert van Arkel werkt in Hoofddorp een enthousiast team van analisten en redacteuren om de belegger van de beste adviezen en achtergrondinformatie te voorzien.

Toekomstige ontwikkelingen
De conclusie kan dus getrokken worden dat de afgegeven adviezen zeer winstgevend zijn geweest. Het analistenteam gaat verder met het doorontwikkelen van bestaande en nieuwe portefeuilles. Zo wordt het voor de belegger nog aantrekkelijker om op basis van deze adviezen te beleggen.

Via de site www.turboportefeuille.nl kan men nu intekenen voor een proefabonnement of zich aanmelden voor de gratis Turbocursus op 17 mei in het ABN AMRO hoofdkantoor.


Persbericht BeursBulletin.nl na 8 maanden 30% rendement
Hoofddorp, 8 april 2005– Na precies acht maanden is de magische grens van 30% rendement behaald. Reden voor een feestje bij BeursBulletin.nl en voor een scherp aanbod voor nieuwe en bestaande klanten. Op alle portefeuilles wordt nu tijdelijk 30% korting gegeven. Deze korting is geldig tot en met dinsdag 12 april aanstaande.

Resultaten per portefeuille vanaf de start op 5 augustus 2004
Het rendement van deze adviesdienst bedraagt sinds de start op 5 augustus 2004 +31,1%. De AEX steeg in dezelfde periode +14,7%. En de index maakt regelmatig een forse dip mee. Het resultaat van BeursBulletin vertoont een grote gelijkmatigheid, zoals u kunt zien in de grafiek. Van alle 357 adviezen heeft 63% geleid tot winst. Hieronder treft u ons bijgewerkte overzicht per sectorportefeuille aan.

Sectorportefeuille
Industrie & Dienstverlening 52,7%
Consument Cyclisch 18,1%
Consument Defensief 27,4%
Energie en Financiële dienstverlening 34,3%
IT en Telecom 22,8%
Totaalrendement 31,1%
Resultaten vanaf de start op 5 augustus 2004, bijgewerkt op 8 april

Wat is BeursBulletin.nl?
Ongeveer twee maal per week krijgt de belegger per portefeuille een sms en een e-mail met een c

Contactgegevens

Adres
OptionAlert.nl

Rokebrandlaan 2

1261 WV BlaricumE-mail: info@optionalert.nl

Bankrekening:
Rabo 11.77.75.991
Ten name van

BeursBulletin Alerts BV
in Blaricum

IBAN:
NL49RABO0117775991
BIC:
RABONL2U

KvK nr:: 34244390
BTW: NL815459658B01